به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین حقجو، در نشست تربیتی که در سالن جلسات معاونت آموزش مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در قم برگزار شد، با تأکید بر فراگیری علوم روز توسط طلاب، گفت: طلاب باید در کنار علوم حوزوی با سایر علوم و ابعاد زندگی فردی و اجتماعی آشنا شوند؛ چرا که این مهم آنها را در نیل به اهدافشان یاری مینماید.
وی خواستار توجه طلاب به مسائل روحی و روانی شد و افزود: خلأهای روحی و روانی می تواند آسیبی برای علم باشد، در صورتی که تقویت مبانی تربیتی باعث شکوفایی ابعاد ذهنی افراد شده و پیشرفت علمی آنها را در پی خواهد داشت.
مدیر مرکز مشاوره حرم حضرت معصومه (س) در همین راستا به بیان مثالهایی پرداخت و گفت: امام خمینی (ره) یکی از شخصیتهای جامعی بودند که علیرغم دارابودن یک شخصیت معنوی، دارای شخصیتی به تمام معنا سیاسی و مسلط به زوایای مختلف اجتماعی بودند، همچنین مقام معظم رهبری نیز یکی دیگر از نمادهای این مسیر است.
وی تأکید کرد: جامعیت امام خمینی (ره) بود که دگرگونی و تحول را در تاریخ بشریت به وجود آورد و مقام معظم رهبری نیز دارای همین ابعاد میباشند و ایشان از جنبههای مختلف از تسلط منحصر به فردی برخوردار است، بنابراین دنیا میتواند چنین افرادی را به عنوان الگو انتخاب کند.
حجتالاسلاموالمسلمین حقجو با اشاره به این که خداوند تمام ابزار مورد نیاز دستیابی کمال را در اختیار انسان قرار داده است، تصریح کرد: به طور مثال در زمینه رشد سیستم فکری و تشخیص حق از باطل خداوند 11 عامل را در وجود انسان به کار گرفته است که یکی از آنها نفس سرزنش کننده یا همان نفس لوامه است.
وی همچنین در ادامه به بیان بخشی از مسائل تربیتی و مورد نیاز افراد جامعه پرداخت و اظهار داشت: یکی از مسائلی که میتواند انسان را از ورود به گناه باز دارد، ازدواج است.
مدیر ادامه داد: فلسفه اصلی ازدواج طبق آیات قران و روایات تأمین نیازهای روحی و روانی است؛ در صورتی که غربی ها فلسفه اصلی ازدواج را تأمین نیازهای جنسی میدانند و این اشتباه بزرگی است
وی ادامه داد: طلاب میبایست در کنار تحصیل علم به امور خانواده توجه ویژهای داشته باشند.
حجتالاسلاموالمسلمین حقجو در پایان بر استفاده از واژههای مثبت به جای واژههای منفی تأکید کرده و گفت: استفاده از واژههای مثبت در زندگی علاوه بر افزایش روحی افراد در میزان نفوذ کلام شخص و مخاطبان نیز تأثیر بسزایی دارد و در آیات و روایات ما نیز بر این امر بسیار تأکید شده است.